Brommerrijbewijs

 

Per 1 maart 2010 moet iedereen die een bromfiets of een snorfiets gaat besturen en geen A of B rijbewijs heeft (motor of auto) een theorie- en een praktijkexamen voor de bromfiets afleggen.

Je mag pas rijlessen en het praktijk examen afleggen vanaf 16 jaar en voor de praktijklessen moet je eerst je theorie gehaald hebben.

Eerst zul je dus theorie moeten halen en daarna pas praktijk.

 

Het theorie examen kun je al doen als je 15½ jaar oud bent .

Praktijk examen

 

Tijdens het praktijkexamen wordt een route gereden van ten minste 25 minuten, waarbij je wordt beoordeeld op verkeersdeelneming op de openbare weg. De examinator beoordeelt tijdens de rit ook of je de bromfiets beheerst.

Kleding

 

Uiteraard is het verplicht om tijdens het bromfietspraktijkexamen een goedgekeurde bromfietshelm te dragen. Verder adviseert het CBR je om tijdens het examen goede kleding te dragen. Denk daarbij aan: handschoenen die je handen en polsen goed bedekken. Hoge schoenen of laarzen die ook je enkels bedekken. Daarnaast is het aan te raden dat je broek en je jas je bovenarmen en benen bedekken en je beschermen bij een eventuele val of tegen aanraking met de hete uitlaat van de bromfiets. Je kleding moet je ook goed beschermen tegen de weersomstandigheden.(Bron: CBR)

BELANGRIJK!!

vóór je mag lessen moet je eerst je theorie certificaat hebben behaald !

Copyright 2017 © Rijschool Schmidt